Aangiftehulp voor ondernemers

De belastingdienst lijkt de belofte om het wel makkelijker te kunnen maken graag na te willen komen. Voor de aangifte van dit jaar is er namelijk een speciale online aangiftehulp gelanceerd. Ze komen daarmee tegemoet aan de grote groep zzp’ers die de afgelopen jaren gestart zijn, maar vaak niet de kennis hebben om de aangifte zelf te regelen en ook nog geen kapitaal hebben voor het inhuren van een boekhouder. Op de site aangiftehulp.ondernemersplein.nl wordt antwoord gegeven op diverse vragen m.b.t. de belastingaangifte, zoals:

  • Wanneer de aangifte binnen moet zijn bij de belastingdienst? Het antwoord hierop is overigens vrij eenvoudig, namelijk voor 1 mei 2015. Heb je langer de tijd nodig dan kun je uitstel aanvragen bij de belastingdienst.
  • Heb je recht op aftrekposten en zo ja, op welke aftrekposten heb je recht als ondernemer?
  • Hoe moeten de zakelijke kosten van een privé-auto berekend worden?
  • Moet je aangifte doen als ondernemer of als privé-persoon?

Daarnaast geeft de site nog een checklist met wat je als ondernemer precies moet opnemen in je administratie. Aan de hand van een aantal vragen krijg je antwoord op welke gegevens je precies bij moet houden. Op die manier kun je de belastingdienst altijd voorzien van een volledige en (als het goed is) kloppende administratie.

Als het laatste wordt er nog aangegeven wat er allemaal ingevuld moet worden op het aangifteformulier. Om het geheel nog duidelijker te maken heeft de belastingdienst ook een speciale video online geplaatst waarin alles nog eens nog helder en simpel wordt uitgelegd, bekijk ‘m hier:

 

 

 

Speak Your Mind

*