Goederen- en inventarisverzekering

De goederen- en inventarisverzekering staat ook wel bekend als de inboedelverzekering. Als bedrijf ben je met deze verzekering gedekt tegen schade aan alles wat niet onlosmakelijk met de grond verbonden is. Je kunt hierbij o.a. denken aan machines, meubilair, en voorraden, maar ook elektronica zoals computers. Alles wat wel met de grond verbonden is valt onder de opstalverzekering of onder de gebouwenverzekering.

 

Ook  opruimingskosten die gemaakt worden zijn vaak opgenomen in deze verzekering. Denk hierbij aan het afvoeren, afbreken en storten van de verzekerde zaken. Daarnaast zijn ook bereddingskosten inbegrepen bij deze verzekering. Bereddingskosten zijn kosten die gemaakt worden om ergere schade te voorkomen. Bijvoorbeeld een muur die nog wel staat na een brand, maar die ieder moment om zou kunnen vallen en hierdoor nog veel meer schade aan zou kunnen richten. Door deze muur te herstellen of af te breken wordt ergere schade voorkomen, maar er worden wel kosten gemaakt om de muur af te breken. Deze kosten zijn dus bereddingskosten.

 

Wanneer heb ik deze verzekering nodig?

Over het algemeen wordt deze verzekering vooral afgesloten door mensen die een eigen bedrijfspand hebben. Wanneer je werkt vanuit huis dan wordt er vaak gekozen om de inboedelverzekering uit te breiden. Wanneer je eigenlijk altijd bij de klant op locatie werkt en eigenlijk geen vaste werkplek hebt thuis dan is het waarschijnlijk dat je geen extra goederen- en inventarisverzekering nodig hebt.

 

Kosten van een goederen- en inventarisverzekering

De exacte kosten van goederen- en inventarisverzekering zijn afhankelijk van diverse factoren zoals:

  • De waarde van de goederen en inventaris wat verzekerd moet worden.
  • De uitgebreidheid van de dekking: welke risico’s zijn wel verzekerd en welke niet?
  • De gevaarlijkheid van de bedrijfsuitoefening en genomen veiligheids- en preventiemaatregelen.
  • De hoogte van het afgesloten eigen risico-bedrag.