Opstalverzekering

Wanneer je schade aan je bedrijfspand hebt door bijvoorbeeld storm of brand dan kun je je hier tegen verzekeren d.m.v. een opstalverzekering. Over het algemeen verschilt de dekking erg per verzekeraar en vaak zijn er mogelijkheden om zaken die niet onder de dekking vallen mee te verzekeren tegen een extra premie.
Zaken die meestal niet standaard verzekerd zijn bij een opstalverzekering:

  • Glas / ramen in het bedrijfspand
  • De fundering van het gebouw

Vaak komt het ook voor dat een bedrijf gevestigd is een groter gebouw waardoor er meerdere bedrijven gevestigd zijn in hetzelfde gebouw. Vaak is er dan een vereniging van eigenaren die zich ook een opstalverzekering heeft lopen. Je hoeft dan zelf geen opstalverzekering meer te regelen voor je bedrijfspand.

 

Dekking en kosten van de opstalverzekering

Voor wat voor bedrag je verzekerd bent met een opstalverzekering en wat de kosten hier dan van zijn, is afhankelijk van een aantal factoren. Zo dien je met de verzekeraar afspraken gemaakt te hebben over:

  • Het maximale bedrag waarvoor je je wenst te verzekeren.
  • De maximale schadekosten die vergoed worden bij een eventueel ongeval.
  • Een afgesproken maximaal dekkingsbedrag waarover ook de premie geheven wordt

Het is hierbij belangrijk dat je er dus voor zorgt dat je het bedrijfspand niet over- of onderverzekerd. Ook komt het nog wel een voor dat je dubbelverzekerd bent, bijvoorbeeld doordat schade aan het bedrijfspand ook gedekt wordt door een andere verzekering.