Klanten vinden

Nu je goed in kaart hebt gebracht welke diensten of producten je gaat leveren en welke middelen je daarvoor tot je beschikking hebt, is het tijd om je ondernemingsplan ten uitvoer te brengen.

Bedenk goed dat het vooral in het begin hard werken is om de eerste klanten binnen te halen. Doe je je werk goed en zijn je producten goed dan zal je vanzelf te maken krijgen met mond-tot-mond reclame, maar uiteraard is het ook belangrijk om zelf de actiepunten uit je marketingplan ten uitvoer te brengen. Mensen moeten namelijk geprikkeld worden om bij jou klant te worden en niet bij de concurrent! Of misschien moet je ze er van overtuigen dat ze toch bij jou moeten investeren i.p.v. het geld te bewaren voor een leuke vakantie. Met alleen wat vakkennis zal je er dus waarschijnlijk niet komen op de lange termijn, je zult ook echt moeten kunnen verkopen (of natuurlijk een goede verkoper of accountmanager in dienst nemen). Deze kan er ook voor zorgen dat iemand die eenmalig wat bij je gekocht heeft ook echt een klant wordt en weer terugkomt voor een herhalingsbestelling.

Klanten vinden op Internet

Met de huidige mogelijkheden op het gebied van Internet zijn er ook veel mogelijkheden om je producten aan de man te brengen. Je kunt bijvoorbeeld een webwinkel starten waar je je producten in kwijt kan, maar ook je diensten uitgebreid beschrijven op je website en er voor zorgen dat deze goed vindbaar zijn in Google kan er voor zorgen dat er veel klanten bij je binnenkomen. Mocht dit vooralsnog niet het gewenste effect opleveren dan kan je altijd nog overwegen om te gaan adverteren via Google AdWords of misschien wel op Marktplaats.

Je zult gelezen hebben dat het ondernemerschap erg veelzijdig is, maar dat is ook precies wat het zo leuk maakt! We hopen dat je je dankzij deze website een goed beeld hebt kunnen vormen wat het ondernemerschap precies is, maar mocht er onverhoopt toch iets niet helemaal duidelijk zijn dan kun je altijd contact met ons opnemen zodat we kunnen kijken of we je vraag kunnen beantwoorden.

Veel succes met het ondernemerschap!