Verzekeringen

Verzekeringen zijn er natuurlijk in vele vormen en maten en als ondernemer heb je ook niet elke verzekering even hard nodig. Er kan een onderscheid gemaakt worden tussen onderstaande verzekeringstypes.

 • Persoonlijke verzekeringen
 • Bedrijfsverzekeringen
 • Personeelsverzekering
 • Kredietverzekering
 • Transportverzekering

Welke verzekeringen heb ik nodig voor mijn bedrijf?

We geven hieronder een uitgebreidere toelichting geven op de verzekeringen die vallen onder de categorie bedrijfsverzekeringen. Het is aan jezelf om te bepalen in hoeverre je iedere verzekering nodig hebt. Over het algemeen wordt aangeraden om je in ieder geval te verzekeren voor onverwachte schade waarvan je de kosten niet zelf zou kunnen betalen. Als tip kunnen we je ook nog meegeven dat het opvragen van meerdere offertes in veel gevallen zeer lonend kan zijn.

Soorten bedrijfsverzekeringen

 • Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB). Deze verzekering zorgt er voor dat je als ondernemer ingedekt bent tegen schade waar je eigenlijk weinig aan kan doen. Denk bijvoorbeeld aan een glas water wat per ongeluk over je laptop heen valt. Lees meer over bedrijfsaansprakelijkheidsverzekeringen.
 • Bedrijfsschadeverzekering.  Met deze verzekering zorg je ervoor dat je verzekerd bent tegen materiële schade en bedrijfsstilstand die het gevolg is van bijvoorbeeld brand of bliksemslagen. Lees meer over bedrijfsschadeverzekeringen.
 • Beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV). Wanneer je een adviserend beroep hebt dan voorziet deze verzekering in de schade die geleden wordt door een eventueel verkeerd advies van jou als adviseur zijnde. Deze verzekering kan ook geëist worden door de opdrachtgever. Lees meer over beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen.
 • Goederen- en inventarisverzekering. De naam zegt het eigenlijk al, deze verzekering dekt je in bij schade aan goederen of inventaris, bijvoorbeeld bij brand of diefstal. Lees meer over goederen- en inventarissenverzekeringen.
 • Kredietverzekering. Stel, je levert goederen op rekening, maar je klant blijft in gebreke met de betaling? Om dit soort onverwachtse kosten (voor een deel) af te dekken, kun je een kredietverzekering af sluiten. Lees meer over kredietverzekeringen.
 • Opstalverzekering. Wanneer je bedrijf gevestigd is in een eigen pand, dan dien je zeker een opstalverzekering af te sluiten. Hiermee verzeker je je tegen brand en andere schade aan je bedrijfspand. Lees meer over opstalverzekeringen.
 • Rechtsbijstandsverzekering. Mocht het voorkomen dat je juridische hulp nodig hebt, bijvoorbeeld bij onenigheid met een klant of leverancier, dan is het verstandig om je hier tegen verzekerd te hebben d.m.v. een rechtsbijstandsverzekering. Lees meer over rechtsbijstandsverzekeringen.

We hopen hiermee goed in kaart gebracht te hebben welke vormen van verzekering een ondernemer nodig heeft, maar mocht je toch nog vragen hebben dan kan je natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

>> Lees de volgende stap over het opzetten van de administratie voor je bedrijf.